Op dieet in Veldhoven

Steeds meer mensen komen erachter dat hun manier van leven en dan met name met betrekking tot de voeding niet de meest uitgebalanceerde en gezondste manier is. Een verandering van dieet is niet altijd even makkelijk en veel mensen verzanden dan ook vaak in een jojo patroon, waarbij er door een dieet in relatief korte tijd gewicht wordt verloren, maar dit na het dieet er ook weer net zo snel weer aan is. Het is in veel gevallen dan ook een goed idee om de kans op succes te verhogen en gebruik te maken van de diensten van een diëtist of een voedingsdeskundige. Door het hele land verspreid vind je diverse specialisten, zo ook in Veldhoven.

Verschil tussen diëtist en voedingsdeskundige

Het woord diëtist en voedingsdeskundige wordt vaak door elkaar gebruikt en in veel gevallen wordt er ook hetzelfde mee bedoeld. Er is theoretisch gezien echter wel een wezenlijk en niet te verwaarlozen verschil. Een diëtist heeft namelijk een 4-jarige opleiding diëtiek gevolgd, wat bij een voedingsdeskundige niet per definitie het geval hoeft te zien. Wanneer je op zoek gaat naar een specialist in Veldhoven dan is dit ook iets om tijdens je zoektocht in het achterhoofd te houden. Tip: Diëtiste in Veldhoven – In Shape Afslankstudio.

Redenen voor bezoek aan een voedingsdeskundige

Sommige mensen maken gebruik van een deskundige op het gebied van voeding, omdat het gewone diëten niet werkt en ze van het ene dieet naar het andere dieet springen, zonder langdurige resultaten. In veel gevallen kan deze stap om naar een specialist te gaan een groot verschil maken en zorgen voor een beter resultaat. Er zijn daarnaast ook andere redenen te bedenken waarom iemand bij een diëtiste terecht komt. Zo kan het bijvoorbeeld voorkomen dat er intolerantie ontstaat tegen bepaalde voedingsmiddelen of ingrediënten, zoals bijvoorbeeld lactose of een ziekte, zoals diabetes die vragen om de begeleiding en coaching van een diëtist.

Het behandelplan

De behandeling van een voedingsdeskundige of diëtist verschilt natuurlijk per persoon en wat de aanleiding is van het consult. Nadat er een kennismaking heeft plaatsgevonden en er helderheid is over de aanleiding van het bezoek en de concrete doelen die er zijn dan volgt er een stuk analyse. Deze analyse vindt plaats rond het huidige eetpatroon en levensstijl. Hierbij wordt er gekeken naar de consumptie, hoeveelheden en timing van de consumptie. Deze zaken in combinatie met rust en lichaamsbeweging zijn vaak de oorzaak van het probleem en direct ook de plek waar de oplossing en het nieuwe dieet gevonden kan worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*